Hummus mártogatós
Dupla élvezet, superfood halmozás a Foody-val
Hummus mártogatós:
Hozzávalók:
- 0.5 csésze csicseriborsó (konzerv/fagyasztott felengedve/előfőzött)
- 0.5 csésze tahini (helyettesíthető porrá őrölt szezámmaggal, vízzel kikeverve)
- 0.5 db citrom leve
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 apró csipet kurkuma
- római kömény
- paprika mix
- olívaolaj ízlés szerint
Turmixgépbe beleteszem a tahinit, csicseriborsót (kb. fele-fele arányban), 1-2 csipet fűszert, a fokhagymát meg a citromlevet, majd az egészet összeturmixolom! Ha már nagyjából összeállt, finoman vizet adagolok hozzá.
Sűrű, főzelék állagúnak kell lennie. Ha kész, átkanalazom egy széles tálba, rusztikusan, mélyedéseket hagyva a hummuszban. Ide locsolhatunk olivaolajat, facsarhatunk még rá citromot, és megszórhatjuk bármilyen pirított maggal, ami épp van otthon, olivabogyó darabokkal, apróra vágott petrezselyemmel, chilipehellyel, snidlinggel! Jó étvágyat!
Kíváló választás hozzá mártogatósként fogyasztva Foody Free hummus chips-ünk céklás vagy tengeri sós-rozmaringos ízesítéssel. Ha kedvet kapott a chipseket itt rendelheti meg:
https://foodyshop.hu/spl/651284/foody-free