Kérdése van? Hívjon minket! +36-79/520-120

Foody Gasztroblog

Padlizsánkrém

Foody Product Kft.
2020.05.13 08:53
Padlizsánkrém

Gluténmentes és laktózmentes padlizsánkrém Foody Free céklás hummus chips-sel vagy tengeri sós-rozmaringos hummus chipssel.

Tökéletes választás egy vasárnapi reggelihez pirítós mellé, vagy az esti filmnézéshez mártogatósként.

 

Padlizsánkrém:

Hozzávalók: 

  • 1 padlizsán
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 ek laktózmentes tejföl
  • 2 ek majonéz
  • 1 kk mustár
  • 1 ek olívaolaj
  • színes bors

 

A padlizsánt jól megmossuk egy kis késsel mindenhol sűrűn megböködjük, bekenjük egy pici olajjal, majd a vöröshagymákat megpucoljuk, négy felé vágjuk és egy tepsiben 180 C-on kb 30-40 percig sütjük. Félidőben egyszer megforgatjuk. 

A megsült padlizsánt kettévágjuk a belsejét egy kanállal kikaparjuk, tálba tesszük a többi hozzávalóval együtt és egy botmixerrel pépesítjük. Ízlés szerint sózzuk borsozzuk. 

Kíváló választás hozzá mártogatósként fogyasztva Foody Free hummus chips-ünk céklás vagy tengeri sós-rozmaringos ízesítéssel. Ha kedvet kapott a chipseket itt rendelheti meg: 

https://foodyshop.hu/spl/651284/foody-free