Padlizsánkrém
Gluténmentes és laktózmentes padlizsánkrém Foody Free céklás hummus chips-sel vagy tengeri sós-rozmaringos hummus chipssel.
Tökéletes választás egy vasárnapi reggelihez pirítós mellé, vagy az esti filmnézéshez mártogatósként.
Padlizsánkrém:
Hozzávalók:
- 1 padlizsán
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ek laktózmentes tejföl
- 2 ek majonéz
- 1 kk mustár
- 1 ek olívaolaj
- só
- színes bors
A padlizsánt jól megmossuk egy kis késsel mindenhol sűrűn megböködjük, bekenjük egy pici olajjal, majd a vöröshagymákat megpucoljuk, négy felé vágjuk és egy tepsiben 180 C-on kb 30-40 percig sütjük. Félidőben egyszer megforgatjuk.
A megsült padlizsánt kettévágjuk a belsejét egy kanállal kikaparjuk, tálba tesszük a többi hozzávalóval együtt és egy botmixerrel pépesítjük. Ízlés szerint sózzuk borsozzuk.
Kíváló választás hozzá mártogatósként fogyasztva Foody Free hummus chips-ünk céklás vagy tengeri sós-rozmaringos ízesítéssel. Ha kedvet kapott a chipseket itt rendelheti meg:
https://foodyshop.hu/spl/651284/foody-free